Педофил склонявал деца към сексуални представления във Фейсбук

Крими

01-06-2018, 11:54

Снимка:

freeimages.com/ Katherine Evans

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Жертвите му били от 12 до 15-годишни

Белезници са щракнали на ръцете на 30-годишен педофил от Кюстендил. Мъжът ловял жетвите си във Фейсбук. Като използвал крехката им възраст и детската доверчивост, педофилът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания онлайн. Под фалшива самоличност в социалната мрежа, мъжът завързал приятелство с над 500 абоната, предимно деца.
Според събраните до момента данни, мъжът целенасочено е използвал ресурсите на социалната мрежа за осъществяването на контакти с малолетни момичета за склоняването и изнудването им към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание - престъпно деяние, за което максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години, съобщиха от МВР. Акцията по залавянето на педофила е на отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП.
В деня на ареста на педофила, служителите на ГДБОП са претърсили и дома на друг заподозрян в разпространение на разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени, за създаването на които са използвани момичета под 13- годишна възраст.
От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа „Фейсбук“ към януари 2018г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25- годишна възраст.