Горанов за рекламата на хазарт: Истеризира се, никой не е фалирал от търкане на билетчета - bulgaria.utre.bg

Горанов за рекламата на хазарт: Истеризира се, никой не е фалирал от търкане на билетчета

01 юни 2018, 09:57 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Кадър - БТВ

Ако нямат реклама и се финансират от друго, зависимостите на медиите ще се проявят

Рисковете от рекламата на хазарт се преувеличават, а темата се преекспонира. Това коментира пред БТВ министърът на финансите Владислав Горанов.

„Без да отивам в другата крайност и да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се лее подобна реклама. От друга страна, тази реклама е възможността вие всяка сутрин да сте в ефир и да обучавате обществото. Ако нямат реклама, а се финансират от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят“, каза смята министърът.

Според него истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт е непропорционална. Затова правителството изчаква да види как ще се развият нещата в парламента.

„Никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета. За мен като част от екипа, който трябва да реализира политиката върху хазарта, е важно да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близо до училищата, в населените места. От него хората наистина страдат, тъй като хазарта по същество е социален проблем“, каза Горанов.Коментари (1)

Потребител
Мила Васева
Много ясно, че никой не е фалирал - една надежда в билетчета ни остана и нея искат да ни вземат!
01 юни, 10:11 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета