Пламен Георгиев: Отнехме незаконно имущество за 4 млн. лева

Крими

31-05-2018, 17:26

Снимка:

velikotarnovo.utre.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Скоро ще има разкрития за корупция сред магистрати

Незаконно придобито имущество за 4 млн. лева е успяла да отнеме Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от началото на годината до момента. Това съобщи председателят на комисията Пламен Георгиев. По думите му запорираното имущество е за десетки милиони.
"Усилено работим по сигнали срещу магистрати за корупция и затова скоро очаквайте да има резултати и по тази линия", съобщи още Георгиев, но не уточни нито за колко точно магистрати става дума, нито от кои градове са. 
Георгиев подкрепи предложените промени в Правилника за приложението на Закона за ДАНС, с които агенти ще могат да заемат длъжности под прикритие не само в държавната администрация, а и в свободни професии. Георгиев обвърза тези промени с инкриминирането на корупцията в частния сектор и каза, че предложените нови правомощия на ДАНС са необходими за ефективна борба с корупция. "При положение че корупционните деяния са трудни за разкриване и доказване престъпления, то явно е необходимо да има хора, които да предоставят информация отвътре. Ако няма такива агенти, откъде ще се получава информация за корупция...Щом законодателят е приел и инкриминирал корупция в частния сектор, логично е следващата стъпка да е именно тази", допълни председателят на комисията.