Отложиха делото за отстраняването на Десислава Иванчева

Крими

31-05-2018, 13:10

Снимка:

България утре

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Дадоха й 3 дни да се запознава със събраните материали

Специализираният апелативен съд даде 3 дни на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Диляна Петрова да четат материалите по делото за отстраняването им от постовете. По тази причина делото беше отложено за следващата седмица. Очаква се във вторник магистратите да вземат окончателното решение дали Иванчева и Петрова ще бъдат отстранени от постовете в кметството. Делото е по жалба на обвиняемите срещу решението на първата съдебна инстанция.
На 23 май Специализираният съд уважи искането на прокуратурата и отстрани Иванчева от поста й. Основният довод на държавното обвинение беше, че обвиняемата е подписвала документи за назначаване и уволняване от ареста, като по този начин може да повлияе на свидетели по делото и те да се откажат да дават показания.
Иванчева и Петрова са зад решетките от 17 април, след като бяха задържани по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж.