Румен Русев е новият временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост"

Общество

31-05-2018, 12:31

Снимка:

Bulgaria ON AIR

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

СОС между два варианта за нов кмет на „Младост“

Само един общински съветник даде гласа си за пиара на общината

Арх. Румен Русев е новият временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“. Това стана факт с решение на Столични общински съвет (СОС). „За“ архитекта са гласували 32-ма от общинските съветници, 19 са се въздържали, нямало е гласове „против“. За другия кандидат- пиарът на общината Петър Кърджилов е гласувал само един общински съветник, 12 са били „против“, а останалите са се въздържали.
Преди заседанието на общинския съвет служители на район „Младост” се събраха и изразиха готовността си за протест, ако Кърджилов бъде избран за изпълняващ длъжността. С подписка те поискаха временен кмет да стане Русев.
Кърджилов присъства на заседанието и показа заповед за назначението му, подписана от настоящия временен кмет Владимир Клисуров.
Междувременно Специализираният апелативен съд решава делото за отстраняване от длъжност на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.
На 23 май първата съдебна инстанция уважи искането на прокуратурата и отстрани Иванчева от поста й. Основният довод на държавното обвинение беше, че обвиняемата е подписвала документи за назначаване и уволняване от ареста, като по този начин може да повлияе на свидетели по делото и те да се откажат да дават показания.
Иванчева и Петрова са зад решетките от 17 април, след като бяха задържани по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж.