Министрите Банов и Ангелкова обсъдиха бъдещо сътрудничество в сферата на културата и туризма с руския си колега

Политика

30-05-2018, 20:54

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Министърът на културата Боил Банов, който е в състава на водената от министър-председателя Бойко Борисов делегация в Москва, проведе работна среща с руския си колега Владимир Мединский.

По време на срещата българският министър на културата подчерта, че страната ни цени високо развитието на културното сътрудничество между България и Русия, като посочи, че в двустранното партньорство има още потенциал за разширяване. Министрите обсъдиха и по-нататъшното сътрудничество в сферата на културата и културния туризъм. На срещата присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

По-рано днес министър Банов участва в срещата, на която премиерите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев обсъдиха възможностите за задълбочаване на икономическите отношения между България и Русия. На нея присъстваха още заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Борисов в Москва.