Марешки за искането за мораториум върху сделките за армията: Това е грабеж

„С покупката на няколко самолета ще бъдат откраднати за ден буквално с един подпис 6 милиарда лева от българския бюджет“, заяви зам.-председателят на НС и лидер на „Воля“ Веселин Марешки в декларация от името на групата. „България е изправена пред грабеж“, посочи той.

Марешки вчера внесе в деловодството на Народното събрание искане за спиране на проектите за въоръжаване на българската армия.

Според Марешки най-бедната страна в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за армията, при положение че фалират болници. "Този харч да бъде спрян, докато не се оправят всички проблеми в държавата", подчерта Марешки. Той поясни, че е нужен комплексен подход, а не купуване на парче, за модернизиране на армията.

„Такъв грабеж може да бъде направен само от глупост, от страх или от корупция. Аз не мисля, че министър Красимир Каракачанов е глупак, остава страхът или корупцията“, коментира лидерът на „Воля“. Той обвини министъра, че е по-загрижен за нови луксозни играчки, отколкото да спазва обещанието си към хората за полицаи във всяко село.