Северна Корея праща в Ню Йорк един от висшите си служители - bulgaria.utre.bg

Северна Корея праща в Ню Йорк един от висшите си служители

29 май 2018, 14:59 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Бившият шеф на разузнаването ще се опита да спаси срещата „Тръм-Ким Чен-ун“

Един от най-висшите служители на Северна Корея пътува към Ню Йорк, където предстоят преговори с американската страна с цел предвидената среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун да се състои. Бившият шеф на разузнаването генерал Ким Йонг-Чол е най-високопоставеният севернокорейски служител, който ще посети САЩ от 2000 г. насам. Любопитното е, че той има наложени санкции от Вашингтон, включително и забрана да посещава страната заради участието му в конфликта между Северна и Южна Корея.

Сега обаче целта му е да убеди Тръмп да се срещне със севернокорейския лидер. Анализатори посочва, че изпращането на високопоставен служител в САЩ показва желанието на Пхенян да има среща.

Междувременно в Сингапур също се срещат представители на Северна Корея и САЩ.

След като Тръмп отложи срещата с Ким Чен-ун. Севернокорейският лидер се срещна с южнокорейският президент и двамата посочиха, че е важно да има среща между лидерите на Вашингтон и Пхенян.

Някои експерти смятат, че отлагането на срещата от страна на Тръмп е политически ход, с който цели да разбере доколко Северна Корея е готова на сериозни преговори и отстъпки.

 

 

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят