Роман Абрамович имигрира в Израел

Свят

29-05-2018, 12:58

Снимка:

Facebook

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Затруднения около британската му виза го направиха най-богатия израелец

Руският бизнесмен и собственик на английския клуб „Челси“ Роман Абрамович стана израелски гражданин. Причината е, че британската му виза изтече, а подновяването й ще отнеме доста време.

В качеството му на нов гражданин на Израел Роман Абрамович няма да плаща данъци за период от 10 години Според „The Times Israel” Абрамович ще живее в престижен район на Тел Авив, в частна резиденция, закупена от израелската актриса Гал Гадот, която направи шеметна кариера в Холивуд с филма „Жената чудо”.

Израел вече го обяви за своя най-богат гражданин. Богатството му се оценява на около 12 млрд. долара.

Миналата седмица друго израелско издание - "Израел хайом", съобщи, че Абрамович е решил да имигрира в Израел заради затруднения около получаването на британска виза.

След опита да бъдат отровени Сергей и Юлия Скрипал, британското правителство си постави за цел „да покаже ясно, че корупцията, произлизаща от Кремъл, не е добре дошла". Комисията по външните работи в британския парламент посочи в доклад, че "Лондон позволява да бъде използван за прикриването на корупционни активи на руски олигарси, а неглижирането на проблема е потенциален риск за националната сигурност на Великобритания”.

В случая с британската виза на Роман Абрамович някои съзряха начало на натиск върху настанилите се в Лондон руски богаташи, въпреки че липсват официални потвърждения за това. Не се знае също за каквито и да е било претенции на британските власти по повод произхода на капиталите на Абрамович.