Министър Кралев откри Европейското първенство по канадска борба - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев откри Европейското първенство по канадска борба

28 май 2018, 16:46 | Марияна Толева
  • Снимка:
    ММС

България за 4-ти път е домакин на първенството, което ще продължи до 3 юни

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 28-ото Европейско първенство по канадска борба за юноши и девойки, хора с увреждания, мъже и жени, което ще продължи до 3 юни в столичната зала „Универсиада“. В надпреварата участват над 900 състезатели от 34 страни, сред които и около 70 българи.

„Това е един от спортовете, с които се гордеем изключително много, защото обръща огромно внимание на хората с увреждания. От няколко години с моя приятел Асен Хаджитодоров работим по специална програма за развитие на канадската борба сред тази група български граждани и аз съм много доволен от резултатите, които постигаме. Нашата политика е спортът за хора с увреждания да бъде финансиран на възможно най-широка основа и ежегодно отделяме за тази програма между 70 и 100 000 лв., като в нея са включени над 150 човека с различни увреждания“, заяви Кралев.

Министърът подчерта, че фактът, че България за 4-ти път приема Европейско първенство е доказателство за добрата организация, която страната ни предлага.

„Надявам се, че ще отнесете със себе си незабравими спомени от София, която е Европейска столица на спорта за тази година. Изключително сме щастливи да посрещнем в България най-добрите европейски състезатели в този спорт“, обърна се Кралев към чуждестранните гости.

Президентът на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров, който е и президент на Световната федерация благодари на министъра за подкрепата и му връчи почетен плакет и почетен медал.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета