ГЕРБ за БСП: Обърнаха Галиче на битката при Сталинград

Политика

28-05-2018, 15:50

Снимка:

Кадър/Фейсбук

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП иска касиране на изборите в селата Галиче и Беден

Цветанов: Моделът „Ценко Чоков“ повече няма да се повтори

„Ако имат доказателства нека ги предоставят на органите на реда. Но това са слухове“. Така от ГЕРБ отговориха на нападките на БСП за манипулиране на изборите в селата Галиче и Беден.

„Те са свободни да искат касиране. Те са превърнали Галиче в битката при Сталинград. Ако ние бяхме изгубили изборите в Галиче щяхме да ги поздравим за победата“, посочи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той поясни, че за ГЕРБ резултатите не са изненада, защото полагали усилия за спечелването им – както в големите градове, така и в малките населени места. 

„Аз не виждам на какво се дължи техния шок и тяхното подскачане в момента. Случи се това, което се случи и на предишните частични местни избори в края на февруари, когато те не спечелиха нито едно населено място“, каза Биков. По думите му БСП в последните 10 години губят избори и когато загубиш трябва да анализираш причините.

Той отговори на твърденията на БСП, че Чоков е звънял от затвора за да повлияе на изборите в Галиче, като призова властите да проверят тези твърдения.

„Може би БСП са внимателни в това отношение, защото именно в тяхната парламентарна група има човек, който е обвинен за купуване на гласове. А в секретното деловодство на Народното събрание, имахме възможност да прочетем СРС-та, в които точно техният депутат говори със затворници, които излежават присъдата си, за това как да му осигурят гласове от ромската махала в Пазарджик“, разказа Биков.

Моделът на Ценко Чоков няма да се повтори повече. Това увери председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във Велико Търново. „Гаранция е целият фокус от страна на медии, граждани и политици“. Цветанов обясни, че редовно се провеждат срещи с хората и получават обратна връзка за събитията в техните региони.