Борисов: Корупцията идва от лекарите, които управляват, или от Здравната каса - bulgaria.utre.bg

Борисов: Корупцията идва от лекарите, които управляват, или от Здравната каса

28 май 2018, 13:35 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Финансирането за сектора е близо 5 млрд. лв.

Корупцията я правят докторите, които управляват, или Здравната каса. Това отговори премиерът Борисов на журналистически въпрос в Пловдив, където инспектира обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“.

„Има болници и доктори, които си гледат работата и други, като във Враца – сложили си частна болница в двора и скъпите пътеки минават през частната болница, а евтините – през държавната. Това не може да продължава. Това са вашите пари.“, категоричен е Борисов.  

Той обясни и че преди 10-12 години финансирането за Здравната каса е било 1 млрд. лв. За сравнение днес то е близо 5 млрд. лв.

„Поне 16-20 млрд. повече в нашето управление са вкарани в здравеопазване. Докторите ни добри, парите ни добри, апаратурата - най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Не е честно. ", коментира премиерът.

Той посочи и че всяка седмица има операции на службите и на прокуратурата заради корупцията в здравеопазването.

 Коментари (1)

Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че [ още... ]
28 май, 18:01 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ