Въвеждат по-висока минимална цена на такситата в София – между 95 ст. и левче - bulgaria.utre.bg

Въвеждат по-висока минимална цена на такситата в София – между 95 ст. и левче

28 май 2018, 11:34 | Моника Гаджанова
  • Снимка:
    Радио СВ Такси

В момента фирмите масово карат на около 77 ст. на км.

Представители на  Столична община са обсъдили с транспортни фирми нова минимална цена на таксиметровите услуги в столицата, съобщи за „България Утре“ управителят на „Радио СВ такси” Емил Игнатов. Законът за автомобилни превози и Наредба 34 задължава Общината да определи минимална цена на таксиметровите превози, така както има и максимална, която е от 1.30 до 1.60 лв. на километър.

"В някои от следващите сесии на СОС трябва да бъде определена минималната цена на километър за нашите услуги", обясни той. 

Изчисление на някои браншови организации показва, че за таксиметровите превози в София минималната цена на километър следва да е 1 лв., докато от общината говорят по-скоро за 0.95 лв., обясниха от бранша.

"Разликата от 5 стотинки е важна за таксиметровите фирми, защото в момента работим на 0.77 лв. за километър. От друга страна има увеличение на таксиметровите превози. В края на миналата година – октомври, ноември и декември не можахме да поемем всички поръчки на нашите клиенти. Сега, независимо, че е началото на лятото, ситуацията е същата – фирмите не могат да обслужат всички заявки, които получават. Така че очакваме решението на общината. Ние не се пазарим с тях. Те решават ще има ли повишаване на минималната тарифа и с колко“, коментира Игнатов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета