Втори тур на изборите в село Галиче

Политика

27-05-2018, 10:41

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Един срещу друг са кандидатите на ГЕРБ и БСП

Втори тур на изборите в село Галиче. След като кметът на селото Ценко Чоков беше осъден, Галиче отиде на избори миналата седмица. След гласуването стана ясно, че селото отива на балотаж. Сега един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов.
„Изборният ден в Галиче започна спокойно. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите избирателни секции – три стационарни и една подвижна секция. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушаване на изборния процес”, заяви пред NOVA председателят на Общинската избирателна комисия Цветелина Андовска.
До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост 20 години, бе признат от Специализирания наказателен съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и половина затвор.
ГЕРБ и БСП ще мерят сили и на балотажа в село Беден, община Девин. Първият тур на изборите в селото приключи при 66% избирателна активност.