Пленкович към Борисов: 17 май ще остане в историята - bulgaria.utre.bg

Пленкович към Борисов: 17 май ще остане в историята

26 май 2018, 11:20 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Правителствена информационна служба

Хърватският министър-председател поздрави българския премиер за европредседателството

„17 май ще остане в историята.“ С тези думи министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович посрещна премиера Бойко Борисов, който пристигна на посещение в Загреб, съобщиха от правителствената информационна служба. На 17 май в София се проведе среща на върха ЕС-Западни Балкани, където беше поставен фокус върху европейската перспектива на държавите от региона- Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Република Македония, Албания и Косово.

Основна тема в разговорите между Борисов и Пленкович е сближаването със страните от Западните Балкани и осигуряването на непрекъсваемост на процеса, започнал в София.

Премиерът Борисов припомни, че ангажираност по темата е заявена от Австрийското председателство, което ще поеме щафетата от Българското през втората половина на годината, и благодари за организирането след две години от Хърватия на нови разговори в софийския формат. Борисов изрази удовлетворението си, че Европейският съюз е разбрал, че Балканите не бива да остават изолирани, а държавите-членки да са единни в позициите си и да не допускат конфликт в региона.

Хърватският министър-председател поздрави Борисов за начина, по който България изпълнява своето председателство на Съвета на ЕС и реализира приоритетите от програмата си.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика