Алекси Стратиев: Случаите на подкупване на полицаи намаляват - bulgaria.utre.bg

Алекси Стратиев: Случаите на подкупване на полицаи намаляват

26 май 2018, 10:52 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Btv

Въвеждането на технически средства за контрол ключово за по-малко рушвети

„Моето убеждение е, че случаите на подкупване на полицаи намаляват, тъй като в системата на МВР се предприеха доста драстични мерки да се ограничи това”, коментира Алекси Стратиев, бивш началник на Пътна полиция пред bTV. По думите му корупцията е намаляла със замяната на униформените с техническите средства за контрол. „Второто е, че всички пътни полицаи би трябвало да са оборудвани с камери в автомобила, микрофони на ревера и проверката да се извършва в това видеонаблюдение”, пояснява Стратиев.
Той коментира и разпространения преди ден в социалните мрежи видеоклип, в който полицай взима 50 лева подкуп от шофьор. По думите му заснетият видеоклип показва, че полицаят шантажира момчето, защото говори за „спестени няколко стотин лева” и спиране на автомобила от движение, което не е вярно. „Този човек е водач на автомобил и би трябвало да познава закона, да се присмее на полицая и да го почерпи с лукче, ако има”, коментира Стратиев.Коментари (1)

Потребител
муспи
Другари, крилатите стихове “Не човек а желязо, изсъскал злодея фашист, - тихо мъртвия казал - не, комунист“ са дебело цензурирани! В оригинала е - изсъскал злодея евреин, което значи и комунист, и е невъзможно прагматичната еврейска сметалка да не се сети, освен нарочно. Също - мъртвия казал - не, фашист, - което прави стиха естествен за средата на 20 век. На борба другари, за Правда и за Свобода!
26 май, 22:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими