Евродепутатът Ева Майдел: Подкрепата за ЕС е най-висока от 35 години

Политика

24-05-2018, 18:16

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Сигурността, младежката безработица и миграцията са проблемите за решаване пред ЕС

„Подкрепата за ЕС е най-висока от последните 35 години, но и анти-европейските настроения също. Не трябва да предаваме доверието на гражданите. Трябва да дадем конкретна перспектива за решаването на проблеми, които те посочват – сигурността и борбата с тероризма, младежката безработица, миграцията и икономически растеж”, заяви Ева Майдел, председател на Европейското международно движение и български евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, по време на откриването на двудневния про-европейски фестивал „Споделям Европа”.
Фестивалът се организира по случай 70-годишнината Хагския конгрес, който поставя основите на Европейското международно движение и чертае карта за развитието на европейската интеграция, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Събитието събира на едно място академична общност, политици, общественици, младежи и неправителствени организации, с целта да се идентифицират основните предизвикателства пред Европа.
„Не трябва да бягаме от трудните дебати с гражданите, напротив, трябва да бъдем сред тях, да разговаряме, слушаме и да разказваме за конкретните резултати и позитиви, които обединена Европа е постигнала и като Председател на Европейското международно движение, ще работя за постигането на този диалог”, допълни Ева Майдел.