Бури бавят българските пратки до САЩ

Общество

24-05-2018, 13:44

Снимка:

Freeimages/ Vullioud Pierre-André

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Писмата и колетите се обработват с повече от 2 седмици закъснение

Бури в североизточната част на САЩ бавят пратките от България и други държави. Забавянето в доставките е над две седмици. Това стана ясно след сигнал на читател до „България утре“, който е пратил малък пакет на 25 април, а пратката все още не е получена до адреса в Щатите.

Справка на сайта на американските пощи показва, че пратката чака разпределение. От български пощи уверили човека, че пакетът не е загубен. Други разтревожени сънародници също звънели на пожар на българската поща, за да разберат защо писмата и малките пратки, до три килограма не са пристигнали в обичайния срок до Щатите.

Пощенският оператор в САЩ съобщи, че причината е в лошите метрологични условия, които се отразяват на обработката и доставката на пратките, става ясно от справка на сайта на "Български пощи" ЕАД. В момента всички хора, които пускат писма и колети до адреси в САЩ, са предупреждавани за забавянето от служителите на българската поща.

Служители напомнят на подателите да не изпращат ценни вещи, като пари, бижута и други, в пощенски пликове. Потърпевша жена разказа, че не е получила картичка, в която били пъхнати пари, изпратена от неин роднина в Канада. Пратката не била дочакана миналата година. Пощенските служители съветват да обявявате реалната стойност на пратката при нейното изпращане.