Депутатите с поздравления по повод 24 май

Политика

23-05-2018, 12:28

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Партиите излязоха с декларации за празника

Всички парламентарно представени партии изказаха своите поздравления по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

ГЕРБ припомниха, че образованието е основен приоритет в управленската им програма.

 „ГЕРБ нямаме намерение да отстъпим пред статуквото, което брани не дотам добри практики в системата на образованието. Често ни се налага да мълчим, да за не създаваме обществен шум, когато опозицията говори за хаос“, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Образователната комисия Милена Дамянова в декларация от името на групата. Тя подчерта и че ГЕРБ трудно приема партийни заигравки по темата за образованието.

Народният представител Тома Томов от ПГ на БСП заяви от парламентарната трибуна, че утре ще е най-хубавият ден от годината. "Ще пратим децата си с цветя на площадите, за да честваме най-близкия ни до душите ни празник", каза депутатът. 

"Народността не чезне, там гдето знанието живей, но къде е знанието и къде е народността". Това попита проф. Станислав Станилов от „Обединени патриоти“.

"В дни като 24 май животът не е борба и зона за власт, а знание, етика и смисъл – честит празник, четящи хора. " – с тези думи депутатът от ДПС Ерол Мехмед се обърна към българите от трибуната на парламента. 

Партия "Воля" се обърна с благодарност към българските учители. "Поклон пред всички учители. Благодарим за вдъхновението, с което всеки ден влизате в класните стаи и разпалвате пламъка на познанието. За възпитанието на децата ни, за ежедневните грижи които полагате, не само за тяхното обучение, но и за изграждането им като личности".