Румен Петков: Пълна подкрепа към правителството за АЕЦ „Белене“!

Политика

22-05-2018, 21:02

Снимка:

ПП АБВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков за председател на партията

Новата ядрена централа ще се гарантира енергийната и социална независимост, твърди новият председател на АБВ

„Това е едно от действията на правителството, което трябва да бъдат подкрепени“. Така Румен Петков коментира темата с рестарта на изграждането на АЕЦ „Белене“, съобщава ПИК. 

Старият кадър на БСП Петков поема управлението на партията на президента Георги Първанов АБВ след като в събота досегашният председател Константин Проданов отказа да се кандидатира за втори мандат.

„България е изправена пред две възможности – да излезе от клуба на ядрените сили и да изпадне в зависимост от доставки“, каза бившият вътрешен министър. Според него с изграждането на новата ядрена централа ще се гарантира енергийната и социална независимост, като ще се открият над 30 000 работни места.

„Всеки може да иска всичко. Искаме да няма двойни стандарти. Ние на „Северен поток” гледаме като на инвестиционен проект. Ами „Южен поток” какво е? Не може Европа да има двоен стандарт, а това поражда евроскептицизъм. Не разбирам защо през 2008 г. проектът беше спрян“, допълни Петков.

„Пълна лъжа е, че правителството е България ще се ангажира с 20 млрд. Спекулациите къде ще се съхранява ядреното гориво също. Въпросът на ЕК е отправен към 20 държави, ние никога сме нямали проблем с това съхранение“, категоричен е Румен Петков.