Зукърбърг пред ЕП: Приложенията във Фейсбук ще имат по-ограничен достъп до данните ви

Свят

22-05-2018, 20:38

Снимка:

europarl.europa.eu

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Той се извини за злоупотребите в случая с „Кембридж аналитика"

Приложенията във Фейсбук ще имат по ограничен достъп - име, снимка, адрес, освен ако не се съгласите да споделите. Ако не сте използвали приложение повече от 3 месеца, ще се ограничи достъпът ви до него. Това заяви изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг по време на изпушването си в Европейския парламент.
Пред евродепутатите Зукърбърг заяви, че компанията е проверила хиляди приложения и е спрял над 200. Освен това въведохме изречение, с което ви приканваме да погледнете кои са приложенията, които не искате да използвате, каза той.
За съжаление през последните години нашата мрежа се използва и за лоши цели, а именно за фалшиви новини, за злоупотреба и за разпространяване на невярна информация. Съжалявам за това, извини се Зукърбърг.
Европейците са голяма и невероятно важна част от нашата глобална общност. Много от ценностите им, са ценностите, които споделяме: от правата на човека до технологията с целия потенциал, който тя носи, заяви изпълнителният директор на Фейсбук и обеща да разкрие 3 000 работни места в ЕС.