Радев към Путин: Целта ми е да възобновим диалога

Политика

22-05-2018, 15:06

Снимка:

kremlin.ru

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Руският президент отбеляза ръста в търговията за миналата година

Целта на моето посещение е да възстановим диалога между нашите държави на най-високо ниво след дългосрочно преустановяване. Тъй като този диалог е от голямо значение във всички области от взаимен интерес. Това заяви българският президент Румен Радев в Сочи по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин.

„Имаме много взаимни интереси, както току-що споменахте, в търговията, икономиката, образованието и културата. Надявам се, че днес ще проведем честен и задълбочен диалог, който ще даде тласък на нашите правителства да продължат да работят в тази посока.“, каза още Радев.

От своя страна Путин бе лаконичен. „Сега няма да засегна въпроси от икономическо естество, ще отбележа само, че миналата година наблюдавахме увеличение на оборота, което ни  радва. Но имаме много повече възможности, отколкото това, което правим днес, и това, което постигнахме.“, заяви Путин. Руският държавен глава обаче каза, че ще продължи тези разговори с премиера Борисов, който скоро ще посети Москва.

И Радев, и Путин в началото на разговора подчертаха историческата свързаност между България и Русия, честването на 140 години от освобождението на България и празникът на Славянската писменост.