Таско Ерменков: Не исках да създам паника, извинявам се

Политика

22-05-2018, 13:59

Снимка:

bsp.bg, официална страница на БСП

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Депутатът от БСП обясни статуса си за „отровната“ вода

„Никога не съм искал да създам паника или възбуждане на неоснователни страхове у хората.“ Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков от парламентарната трибуна по повод разразилия се скандал с качеството на водата в София и твърденията му, че тя е отровена.
"Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт“, призна Ерменков и се извини на столичани от парламентарната трибуна.
Ерменков разказа, че в събота е получил обаждания от няколко човека, които го информирали, че в София се разнася информация за качеството на водата. Малко по-късно видял и в профилите си във Фейсбук, че има сходни съобщения. Потърсил информация в интернет, както и становища на РЗИ за качеството на водата, но не открил такива становища. "Винаги съм се придържал към убеждението си, че хората имат правото да бъдат информирани за неща, пряко свързани с тяхното здраве и живот", обясни депутатът. И подчерта, че написал публикацията си с призив към компетентните органи да информират хората по казуса.
„Колеги, не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Няма нужда да ми искате, когато тези които са ме избрали свалят доверието си от мен, аз сам ще я дам. И няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действие", каза Ерменков по повод на исканата му от ГЕРБ оставка.