Засилени мерки за сигурност по време на абитуриентските балове

Общество

21-05-2018, 18:32

Снимка:

Freeimages/ Ray van Zeijst

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

"Пътна полиция" ще снима кортежите от празнуващи

Строг контрол ще има от полицията по време на предстоящите абитуриентски балове. За поредна година "Пътна полиция" ще снима кортежите от празнуващи младежи, съобщиха от МВР. Униформените обясниха, че това са налага заради нарушенията, които се извършват от шофьорите. Най-често става въпрос за излизане на ученици от прозорците на колите или каране с превишена скорост. За неправилен превоз на абитуриенти глобата за шофьора е 50 лв. и 50 лв. за това, че вози пътник без колан. За самия абитуриент глобата също ще бъде 50 лв. Полицейски патрули ще има във всички училища, където предстоят абитуриентски балове.
Баловете ще бъдат от 23 до 30 май. Ще бъде създадена много добра организация, така че освен празниците да преминат безпроблемно за абитуриентите, да не се затруднява и трафикът в столицата. Ще има засилено полицейско присъствие на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения.
През миналата година са констатирани над 400 нарушения с абитуриенти или водачи, возещи
Абитуриенти, каза комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“. И допълни, че се надява тази година празнуващите да са станали по-отговорни и да няма инциденти.