Разпитват бившия екомистър Ивелина Василева по делото Борисов-Нинова

Общество

21-05-2018, 18:03

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

В съда показания дадоха политически съветници и ПР експерти

На разпит в съда ще бъде извикана Ивелина Василева, бивш министър на околната среда и водите. Тя ще даде показания по делото между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова. Това стана ясно по време на заседание в Софийски градски съд.
Борисов заведе дело срещу Нинова за думите ѝ: "Крадецът вика - дръжте крадеца". Лидерът на БСП пък заведе дело срещу премиера заради твърдението му, че тя е "госпожа лъжа". Двете жалби са обединени в едно. Искът от Борисов е за 26 хиляди лева, а от Нинова за 30 хил лв.
По време на днешното заседание по делото Бояна Бозаджиева, ПР на Корнелия Нинова, посочи пред съда, че в интервю на Борисов, в което е чула квалификацията „Госпожа Лъжа”, до него е стояла Ивелина Василева. Затова съдът допусна разпит на Василева на 8 октомври.
Магистратите разпитаха политически съветници, ПР експерти и началник кабинет на Нинова.
Защитата на лидера на ГЕРБ настоя, че той не е употребявал израза „Госпожа Лъжа” по адрес на Нинова. Адвокатите му възразиха срещу предоставянето на диск със запис от пресконференция на Борисов в Айтос от 21.01.2017г., но съдът го допусна като доказателство и възложи изготвянето на техническа експертиза дали записът е автентичен и има ли механична намеса или обработка на съдържанието му.