Френски медии: Българин e подготвял терористичен атентат

Крими

21-05-2018, 13:10

Снимка:

Freeimages - jason conlon

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Българските власти-Търси се за опит за убийство, арестуван e по този случай

48-годишен българин е бил задържан във Франция по подозрение, че е подготвял терористична атака, съобщиха френски медии. Нашенецът е бил арестуван в Марсилия в неделя, а у него били намерени електрически материали, които могат да се използват за изработване на взривно устройство. Кметът на Марсилия Жан-Клод Годен съобщил, че е осуетен атентат.
Днес от българското МВР съобщиха, че мъжът е обявен за международно издирване през 2012г. с Европейска заповед за арест във връзка с извършен от него опит за убийство през 2010г. и влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за срок от 6 години.
Към момента няма потвърдени данни за подготовка на терористичен акт от страна на задържания българин. Това съобщиха от Министерство на външните работи. По информация на Посолството ни в Париж, в Марсилия е бил задържан български гражданин във връзка с издадена в България Европейска заповед за арест, допълниха от външното министерство. Самоличността на задържания е установена и е известна на българските компетентни органи. Наложена му е мярка „задържане под стража“.