Лиляна Павлова: Европредседателството е динамично и успешно

Политика

21-05-2018, 12:10

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всеки може да стане делегат на Българското европредседателство днес

Граждани се докосват до атмосферата на важните събития от Българското председателство

Дотук Европредседателството върви динамично, интензивно, успешно. Показахме, че сме достоен и надежден партньор, че отстояваме националния интерес. Когато се налага, сме и балансьора, който търси компромисното решение. Работим професионално, така че във всеки момент да предложим алтернатива. Няма досие и файл, по което да не сме постигнали някакъв напредък, което се оценява високо. Това каза министърът за а Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова в дена на отворените врати на НДК.  

Днес Павлова посреща вместо държавни лидери от Европа, обикновени граждани. А целта е хората да усетят атмосферата и да се почувстват като делегати.

Първи посетители в най-строго охраняемата сграда през последните месеци бяха ученици от Благоевград. Всеки от тях можеше да седне на мястото на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Ангела Меркел или на някои друг европейски лидер.

„Това, което е изненада за тях, е , че сме запазили залата с автентичната й подредба от Срещата на 17 май ЕС-Западни Балкани. В нея седяха до петък лидерите на ЕС и не сме махнали указателните табели кой лидер къде е стоял. Всеки един от тях ще има възможност да седне на мястото, на който лидер избере. Групите ще могат да си направят семейна снимка за спомен, както това направиха лидерите. Накрая за всеки един, посетил сградата, ще има подарък, да си тръгне с нещо за спомен.“, обясни Павлова.