Андрей Новаков стана тираджия заради пакет „Мобилност“

Политика

21-05-2018, 11:27

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Евродепутатът доказва, че промените са нереалистични

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков стана тираджия, а причината е една – да докаже, че предложените промени в пакет „Мобилност“ са неприемливи и вредни за българските превозвачи.

Той пътува между Брюксел и София с български тир и ежедневно разказва за неволите, с които се сблъскват българските превозвачи.  Евродепутатът разбра от първо лице какво е да пътуваш часове наред, да обядваш на пътя и да трябва вечер да пазиш камиона си.

„Със Сюлейман изпълняваме курс към София, който вече доказа, че изискването за задължителна почивка в хотел е неизпълнимо, когато кабината е единственото възможно място сред пустошта.“, споделя Андрей Новаков във Фейсбук.

Още в първия ден евродепутатът и шофьорът се сблъскват с проблем, който доказва, че пакетът „Мобилност“ е неприложим. Заради липсващ документ, двамата трябва да прекарат на холандска митница още 24 часа. Това означава, че курсът се удължава. Според предложенията на пекат „Мобилност“ ще трябва да се платят и холандски командировъчни – това увеличава разходите за превозвачите.

Едно от изискванията в предложените промени от президента на Франция Еманюел Макрон е шофьорите вече да не нощуват в камионите си, а на хотел. В Германия обаче се оказва, че охраняемите паркинги са много малко. Така шофьорите трябва да пазят камиона и стоката си от крадци и нелегални имигранти. Освен това е невъзможно държавата да бъде прекосена за 72 часа.

Изводът, който българският евродепутат прави е: „ Тази директива ще бъде наложена, за да ограничи движението на шофьори от Източна Европа.“

Като тираджия Андрей Новаков стига до заключението, че решението е едно – да не се приема пакет „Мобилност“. Гласуването на промяната е на 24 май и на 04 юни.