Таско Ерменков: Водата в София е отровна; Фандъкова: Лъжа е! - bulgaria.utre.bg

Таско Ерменков: Водата в София е отровна; Фандъкова: Лъжа е!

20 май 2018, 15:52 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Freeimages/Thiago Felipe Festa

Неверните твърдения обикаляли повече от седмица

Таско Ерменков от БСП хвърли в паника столичани с пост в социалната мрежа. В него той обяснява как приятел на приятел казал, че водата в София е отровна. Ерменков написа:

„Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение:

„Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).

Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.

Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат.“

Запознатият депутат съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.“

Информацията беше опровергана категорично и от „Софийска вода“ АД, и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, са в норма, показват данните от лабораторните изследвания на “Софийска вода” АД. Не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество. Поискала съм от “Софийска вода” да публикуват данните от лабораторните изследвания, които се правят при денонощния мониторинг на водата“, заяви тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета