Детска площадка по пътна безопасност - bulgaria.utre.bg

Детска площадка по пътна безопасност

18 май 2018, 19:18 | Габи Иванова
  • Снимка:
    ДГ "Люляче"

В детска градина „Люляче“ обучават децата по безопасност на движение и приложно колоездене

Уникална по рода си детска площадка ще радва от днес възпитаниците на ДГ №152 „Люляче“ в столичния кв. „Люлин”1. Тя е по ексклузивен проект на общината съвместно със съдействието на Дирекция ПИСТ към СО и СБДДС /съвет по безопасност на децата в София/.

Площадката е специално създадена, за да обучи малчуганите по безопасност на движение и приложно колоездене.

„На тази площадка децата ще се обучават да различават основните пътни знаци, сигналите на светофара, основните елементи на видовете кръстовища. Децата ще се поставят в реална пътна обстановка или в реални пътно-транспортни ситуации от движението на пътя и ще формират умения и навици за предпазване от опасности и правилно поведение на пътя”, разкри подробности директорката на ДГ №152 „Люляче“, Мария Хаджидимитрова.

Тя прие поздравления от куп високопоставени гости на откриването, сред които зам.-кметът на район „Люлин” Мила Атанасова,  старши експертът по образование към Столична община в „Люлин” Анита Атанасова, старши експертът по спорт в района Венцислав Стаматковски, главният експерт към дирекция „Образование” Ирена Николова и много директори на детски градини и учители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета