Слуховете се потвърждават – Иванчева май се готви да направи скандалния си пиар кмет

Кметицата прекратила отпуска си и мислела да управлява от килията

Слуховете, че арестуваната Десислава Иванчева прави схеми, за да назначи скандалния си пиар за кмет, постепенно започнаха да се потвърждават. Кметицата, която се намира зад решетките след като беше хваната с огромен подкуп, е прекратила отпуската си, съобщава „24 часа“.

Това беше и първата крачка от план, за който съобщиха по-рано медии. Той включваше спиране на платения отпуск, в който е в момента бившата фризьорка. Следващата стъпка е назначаването на близкия и съратник и спорен пиар Петър Кърджилов за неин зам.-кмет. Веднъж на поста, той вече ще има правото да стане изпълняващ длъжността, каквато вероятно е и основната цел.

Скандалният псевдопиар е един от най-близките хора на Иванчева. След зрелищния и арест Кърджилов с дни обикаляше по медиите, като обясняваше, че всичко е постановка, Иванчева е невинна, а властите и прокуратурата лъжат. Самият пиар и досега остава на заплата към общината, като това не му пречи да защитава частните интереси на Иванчева.

Кметицата, която взе подкуп в особено големи размери, продължава да бъде на поста, тъй като правомощията й не са прекратени. Това може да бъде направено само от съда. Междувременно тя е с развързвани ръце и има правото да се разпорежда с район „Младост“ както намери за добре – било то и от килията си в ареста.