Правят графологична експертиза на писмото от избягалия от софийския затвор

Крими

18-05-2018, 08:06

Снимка:

bTV

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двамата избягали затворници са обявени за международно издирване

Президентът, омбудсманът и телевизиите получиха обяснения от Владимир Пелов

Графологична експертиза ще установи дали писмото, което беше получено от президент, омбудсман и медии, сред които бТВ, наистина е от избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Вчера стана ясно, че в 8 страници, Пелов описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. „Бягството бе осъществено с оръжие, само и единствено, за да няма пострадали! Изстрелите бяха насочени преднамерено ниско от служителите, за да се спре по-тежък конфликт. Няма опит и намерение за нараняване“, пише в писмото. И още, че не е имало предишен осуетен опит за бягство. В редовете Пелов се определя като „тип, който не плаща подкупи, не доносничи, не става защитен свидетел по заповед“.
"Издирването не е престанало за секунда дори. Въпросното писмо ни беше предадено вчера от журналист от българска медия. Предстои да се назначат съответните експертизи и да се уточни автентичността на това, че авторът е г-н Пелов". Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНТ.
Писмото е с дата 7 май, пуснато е с марка от Каварна, но е с клеймо София. Има и адрес на подателя: Ботевград, ул. “Ал. Батемберг” 21, където всъщност е домът на Владимир Пелов.
Пред bTV синът му Владимир Стефанов потвърди автентичността на писмото.
"И да пише писмо и да не пише, ще го хванем", коментира вътрешният министър Валентин Радев за Нова телевизия.