Пуснаха под парична гаранция от 1000 лв. юрисконсулт на „Подуяне”

Крими

17-05-2018, 19:29

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Лилия Геринска се грижи за непълнолетно дете

Юрисконсултът на район „Подуяне“ Лидия Геринска, която вчера бе задържана с подкуп от 10 хил. лв., бе пусната на свобода с парична гаранция от 1000 лв. Това реши съдът на основание чистото й съдебно минало.

Адвокатите на задържаната настояха съдът да не уважи мярката, поискана от Прокуратурата „Домашен арест”. Според защитата няма опасност задържаната да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемата има родителските права, възложени от български съд, и сама се грижи за детето си, което изисква тя всеки ден да излиза от дома и да го води на детска градина. Затова защитата предложи мярка „парична гаранция”.

Константин Симеонов и Антон Станков, адвокати на задържаната, заявиха преди началото на делото, че личностни конфликти в екипа на район „Подуяне” са довели до ареста на клиентката им. Обществената поръчка от 2 млн. лв. за саниране, за която представител на фирмата „Арт елит” свидетелства, че е дал подкуп от 5 000 лв. първоначална вноска и 10 000 в момента на задържане, е в КЗК и не се изпълнява, твърди защитата.