Американец почина след взрив на електронна цигара

Свят

17-05-2018, 16:16

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Мъжът е получил 80% изгаряния

38-годишен американец загина при експлозия на електронната му цигара. Талмадж Д'Елия е починал, след като парчета от цигарата са се забили в черепа му. Освен това мъжът е получил 80% изгаряния. Пожарникари открили тялото му в горяща стая в къщата на семейството му във Флорида.

Електронна цигара е била модифицирана, което позволява на потребителя по-голям достъп до батерията. Тя е произведена от Smok-E Mountain.  Представител на компанията обаче заяви, че причината за взрива е в батерията на устройството.

За такива цигари се използват литиево-йонни батерии, предпочитани за смартфони и други преносими електронни устройства, защото могат да осигурят голямо количество електроенергия, използвайки малко пространство.

В САЩ са регистрирани множество инциденти, предизвикани от такива цигари, но това е първият смъртен случай. В периода 2009 – 2016 г. са регистрирани 195 случая на експлозия на електронни цигари. При 133 от тях нараняванията са били леки, но има регистрирани и 38 инцидента със сериозни наранявания.