Министър Кралев с поздрав по случай Деня на българския спорт

Спорт

17-05-2018, 12:46

Снимка:

ММС

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Аз вярвам, че заедно ще продължим да работим неуморно за постигане на още по-добри резултати, споделя министърът

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави спортистите и треньорите по повод Деня на българския спорт – 17 май.

„Честит празник на всички спортисти, треньори, ръководители, деятели и на хората, които работят в сферата на спорта!17 май e определен за ден на българския спорт, защото именно на тази дата през 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение в страната ни след Освобождението. Днес, 124 години по-късно, българският спорт продължава да бъде средство за възпитание, извор на вдъхновение и канал за промотиране на ценности.“, се посочва в поздравлението на министъра.

„Нека в този ден да си спомним за всички спортни герои на България и да им отдадем заслуженото уважение, защото голяма част от националното ни самочувствие се дължи именно на техните успехи. Големите български шампиони са ни носили огромна радост с победите си на спортното поле. Те са важна част от историята на България, защото техните постижения генерират огромен интерес в обществото и са поводи за национална гордост. Ние имаме и днес своите спортни герои, които прославят Родината ни по целия свят и вдъхновяват младите българи да поемат по техния път. Зад техните успехи се крие огромен труд,  отдаденост в тренировките и воля за победа, които заслужават нашата признателност. Благодаря на всички, ангажирани в системата на българския спорт. Аз вярвам, че заедно ще продължим да работим неуморно за постигане на още по-добри резултати, за здравето на нашите деца и българската нация.“, се казва още в приветствието на министъра.