„Иванчева 2” в район „Подуяне“ – хванаха юрисконсулта

Още един скандал с подкуп в районна администрация в София

Главният юрисконсулт на столичния район „Подуяне“ Лилия Геринска е арестувана за подкуп. Според прокуратурата тя е взела 10 хил. лева в замяна на обществена поръчка за саниране в размер на 2 млн. лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Налице са и други сигнали срещу Геринска. Анализът им ще бъде направен през следващите дни. Става дума за саниране и мерки по енергийна ефективност, както и злоупотреби при доставката на стоки. Установени са и контакти на това длъжностно лице с представители на други дружествата, които са печелили, съобщиха от държавното обвинение.

Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП посочи, че сигналът е от лице, запознато с дейността на уличената служителка. Първият сигнал срещу нея е от месец октомври миналата година.

„В общи линии с действията си развалихме една взаимно-изгодна сделка. Няма белязани пари. Не очакваха, че правоохранителните органи знаеха за тази сделка. Въпросната госпожа е от Подуене, а сделката е станала  и тя е задържана в Овча купел”, каза той.   

Геринска е задържана за 72 часа. Мярката й ще се гледа утре или в петък.