Кабинетът одобри закупуването на изтребители и бронирани машини - bulgaria.utre.bg

Кабинетът одобри закупуването на изтребители и бронирани машини

16 май 2018, 14:56 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Фейсбук

Двата проекта са на стойност от 3.2 млрд. лева

Правителството прие два от проектите за модернизация на армията - за нови бронирани машини и за изтребители. Общата стойност на двата проекта е близо 3.2 млрд. лв. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Предложението е покупка на минимум осем самолета за 1.8 млрд. лв., в разсрочено плащане за 10 години. Вторият проект е за придобиване на основна бойна техника за изграждане бойни групи от състава на механизираната бригада. Става въпрос за проект на стойност над 1,4 млрд. лв. за откриване на 150 единици бойна техника, като срок на плащането е 12 години. „Това е проект, в който се предвижда производство в България с максимално включване на българския военнопромишлен комплекс, а също и машините, които ще бъдат реализирани, в целия жизнен цикъл на своето съществуване да бъдат модернизирани в български предприятия“, обясни министър Каракачанов.
Утре двата проекта ще бъдат внесени в Народното събрание. „И се надявам, ако нещо не се забави в парламента, поне по един от тях да бъде сключен договор до края на годината. Ще търсим максимално изгодния за националния интерес вариант“, допълни той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика