Борисов: Грехота е при 5 млрд. за здравеопазване да има недоволни

Общество

16-05-2018, 13:25

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Здравната каса с нови изисквания към болниците

Трима лекари от Отделението по Кардиология в болницата са подали молби за напускане!

Премиерът към здравния министър: И на теб от февруари да ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен

Заплатите на протестиращите служители на болници да бъдат изплатени, възложи премиерът на министъра на здравеопазването. Лекари и медицински персонал протестират в Ловеч и Враца заради неизплатени с месеци заплати.

„Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво“, каза Борисов преди началото на правителственото заседание.

Според премиера е грехота при толкова пари да има недоволни. Вината обаче била в тези, които са довели болниците до подобно състояние. Вече има задържани и обвинени, включително представители от ГЕРБ, подчерта Борисов. 

„Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за здравеопазване и да има хора, които недоволстват. И едновременно с това правете реформи и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват болниците. Това трябва да приключи. Не може, след като над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година и близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите“, възмути се министър-председателят.