ГЕРБ към БСП: Смирете се, докато българското правителство си върши работата

Политика

16-05-2018, 11:09

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Правителството има пълната подкрепа на транспортните фирми, увери Станислав Иванов

„Господа, смирете се, докато българското правителство си върши работата“, заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ депутатът Станислав Ивановл С тези думи той се обърна към депутатите от БСП. " Утре няма да има протест на българските превозвачи, а мирно шествие в подкрепа на правителството“, каза Иванов. Той припомни и вчерашната среща на ресорния министър Ивайло Московски с бранша.
БСП и ГЕРБ разменят реплики по повод на новите правила за превозвачите, добили известност като "Закона Макрон". Според тях всеки шофьор ще трябва да се прибира в родината си на три седмици, командировъчните на българските шофьори трябва да са равни на командировъчните в дадената държава и т.н.
Иванов обясни, че на 31 май 2017 г. в Съвета на Европа се е предложил въпросният пакет. Българското правителство веднага е взело отношение и ясно е заявило позиция. По думите му правителството има пълната подкрепа на транспортните фирми.
„Вие помагате ли на българския транспортен бранш? Вие не помагате! Вие наслагвате напрежение в този бранш", заяви Иванов. Според него, ако се приеме да се прави задължителна почивка между пътуванията, с декларация от превозвача ще се посочва къде желае да е тя. Иванов посочи още, че ще се почива извън кабината единствено, когато се осигурят необходимите европейски условия – като изграждането на охраняеми паркинги.