3 часа са разпитвали бащата на едно от децата със свастика

Животът

15-05-2018, 15:18

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бащата на детето със свастики: Не знаех какво има по тялото му

Петър Александров не отрони нито дума; пред полицаите обаче твърдял, че не той, а други хора изрисувал сина му

Петър Атанасов, бащата на едно от децата, изрисувани с нацистки символи и други обидни надписи, който бяха снимани на мача между „Левски” и „Славия” преди седмица, днес беше на разпит в полицията. Той продължи близо 3 часа, предава БиТВ.

Междувременно тече и проверка на Държавната агенция за защита на детето (ДАЗД).

Петър Атанасов отказа да говори пред камерата на медията. Детето пък заяви, че не знае какво е било нарисувано по тялото му. Пред полицаите Атанасов е казал, че не той, а съвсем други хора, са изрисували изрисували сина му. Той не е бил много убедителен и не е посочил кои са тези други хора.

Изглежда Атанасов е изключителен фен на ФК „Левски” – подписът му по дори в личната карта би „Левски”.

Наказателният кодекс в чл. 108 инкриминира проповядването на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй. Наказанието е лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева. В случая обаче проповядване на такава идеология няма. Предстои да се разбере какъв обвинение би получил Атанасов.

Наказание за неупражнен родителски контрол може да наложи и ДАЗД, а и футболният клуб „Левски” също може да получи наказание, до 30 хил. лв.