Две български ученички изчезнаха в САЩ - bulgaria.utre.bg

Две български ученички изчезнаха в САЩ

14 май 2018, 20:03 | Габи Иванова
  • Снимка:
    bg-voice.com

Родителите се молят да е някаква детинска постъпка

Две български ученички са изчезнали мистериозно в САЩ, съобщава чикагският вестник BG VOICE. Натали Наскова, на 16 години, и Велина Шентова, на 18 години, са в неизвестност от няколко дни. Те са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Arlington Heights. Последната информация за тях е, че са били на училище в Rolling Meadows High School.

„Моята дъщеря просто не се прибра“, разказва майка на 16-годишната Натали. „Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра“. След това притеснената майка се обадила на другото момиче.

„Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае“. На следващата сутрин и тя изчезва безследно.

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и не и се ходи на училище.

„Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България“, обяснява той.

„В много добри отношения сме с дъщеря ми. На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти“, разказва бащата, който е категоричен, че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града.

Според него няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването.

Родителите на двете момичета са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни. „Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят“, казва майката на Натали.

„Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски“, са думите на разтревожената майка.

От дома й липсват някои дрехи на дъщеря й, затова и майката се надява това е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16-годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да и разрешат да напусне страната сама.

Родителите молят ако някой има информация за момичетата незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета