Реконструират Западен парк с 11 млн. лв.

Общество

14-05-2018, 13:18

Снимка:

Freeimages.com/Stosic Marko

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: 240 000 лв. глоба за всеки ден забавяне с ремонта на „Граф Игнатиев”

Възстановяват на 350 декара зелени площи и алеи, отварят вход към парка от ж.к. „Люлин“

Започва реконструкция на Западен парк в столицата. Проектът е на стойност 11 млн. лв., като 8,5 млн. лв. от тях са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

„Днешният ден е ключов за нашата оперативна програма и за Столична община с подписването на договора за реконструкция на Западния парк. Това е поредният важен „зелен“ проект на общината, с изключително добре подбрани и належащи мерки за подобряване на достъпността и сигурността чрез изграждане на ново осветление и система за видеонаблюдение, както и на всички архитектурни елементи на парковата среда“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Модернизацията и развитието на зелените системи е една от основните мерки за подобряване на чистотата на атмосферния въздух в София“, коментира кметът Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че Западният парк е последният от старите софийски паркове, чието обновяване предстои, като проектът предвижда възстановяване на 530 декара зелени площи, алеи, изграждане на велосипедна алея и отваряне на вход към него от към ж.к. „Люлин“.

„Имаме готовност и очакваме реалните строителни дейности да стартират през следващите седмици, каза още столичният кмет и допълни, че срокът за изпълнението им е 10 месеца“, увери тя.