Двамата служители от РЗОК – Пловдив остават в ареста - bulgaria.utre.bg

Двамата служители от РЗОК – Пловдив остават в ареста

13 май 2018, 14:18 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Freeimages/Jason Morrison

Съдът смята, че могат да окажат натиск на свидетели

Двамата служители от РЗОК  - Пловдив, обвинени в източване на Касата, остават за постоянно в ареста. Това реши съдът в Пловдив. Магистратите смятат, че двамата могат да се опитат да манипулират системата на Касата или да окажат натиск върху свидетели.

Иван Деспотов и Влади Манев бяха хванати с подкуп от 50 хил. лв. В последствие бяха обвинени за източване на Здравната каса с над 1 млн. лв. чрез аптеки -фантоми. С тях бяха задържани Николай Александров – собственик на верига аптеки, участвал в схемата,  и Димитър Йотинов, на чието име са регистрирани аптеките-фантоми. Те са направили пълни самопризнания и са освободени под гаранция от съответно 20 хил. лв. и 3 хил. лв.

За повдигнатите обвинения на двамата служители на РЗОК Пловдив Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 години за документното престъпление и от 3 до 15 за взимане и даване на подкуп в особено големи размери.

Вчера вътрешният министър Валентин Радев коментира, че източването на Касата в Пловдив не е изолиран случай. Разследване се прави и във Враца, и в редица болници.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими