Главният секретар на ММС Асен Марков участва в откриването на Национална универсиада 2018

Спорт

12-05-2018, 11:36

Снимка:

ММС

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Главният секретар на Министерството на младежта и спорта взе участие в откриването на Национална универсиада 2018 (11-17 май) в НСА „Васил Левски“. Най-мащабното университетско спортно събитие се организира от Асоциацията за университетски спорт „Академик“, със съдействието на  ММС и МОН.

На церемонията присъстваха още зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, председателят на АУС „Академик“ Златко Джуров, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р Любен Тотев, зам.-кметът на Район Студентски Велина Белева, председателят на НПСС Яна Вангелова, преподаватели и представители на университетите участници.

„Пожелавам Ви да прекарате най-приятните мигове със своите любими спортове. Нека най-подготвените да победят“, обърна се към студентите Асен Марков.

Председателят на АУС „Академик“ Златко Джуров благодари на ММС и останалите партньори за оказаната подкрепа в организирането на Националната универсиада.

Официалните гости на церемонията по откриването получиха почетни знаци на Асоциацията за университетски спорт.

Помощник-ректорът на Тракийския университет предаде знамето на Универсиадата на тазгодишния домакин - ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев. Церемонията по откриването продължи със запалването на огъня на игрите, демонстрации на спортовете, включени в състезателната програма и танцови изпълнения на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“.

В най-мащабното спортно университетско събитие участват участие над 1400 студенти от 27 университета, които ще се състезават в 15 вида спорт – баскетбол, баскетбол 3x3, волейбол, джудо, карате, катерене, кик бокс, лека атлетика, ориентиране, плажен тенис, плуване, тенис на корт, тенис на маса, футбол и хандбал.