БСП ще бъде посредник между лидера на НФСБ и ДПС

Политика

10-05-2018, 12:58

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ категорични: Няма да подкрепят отмяната на забраната за пушене в заведенията

Социалистите подкрепят Закона за хазарта

 „Има подкрепа за Закона за хазарта, което е много добра новина. Има достатъчно категорична позиция. За тютюнопушенето колегите заявиха, че ще им трябва още време да го обсъдят в групата. Има гласове „за“, има и „против“. Засега нямаме категоричен отговор", заяви вицепремиерът Валери Симеонов след среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. 

По-рани и ГЕРБ подкрепиха предложените от вицепремиера промени в закона.

"Оставяме депутатите да гласуват по лична преценка, по съвест. Но обсъждайки този законопроект в групата - резултатът е 50 на 50. Половината от групата ще подкрепи, другата половина убедено не иска тези промени". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. 

 "Тези срещи не променят с нищо позицията на БСП за оставка на този кабинет, като такъв който се е провалил и води България към лошо", заяви категорично Нинова. Тя обясни, че Симеонов не желае да разговоря с ДПС и търси съдействие от левицата за разговори с тях по неговите законопроекти.

"Поехме този ангажимент, ще поканя колегите от ДПС на разговори и ще им представя тези закони. Ще бъда този посредник", допълни лидерът на червените.