Кралска пестеливост – Шарлот и Луи износват дрехите на Джордж

Старите дрешки отново влизат в употреба, става ясно от последните снимки

Когато си най-малкото дете в семейството, добре знаеш че новите вещи са лукс. Особено ако има запазени дрешки и играчки, останали от каки и батковци. И това не се отнася само за семействата с по-малки финансови възможности. А последният пример с дрешки от вида „предай нататък“ дойде не откъде да е, а от британското кралско семейство.

Последните две снимки на новородения принц Луи, обиколиха световните медии и обраха овациите. При по-задълбочено вглеждане обаче направи впечатление, че и на двете – тази на която е сам и тази, на която е с принцеса Шарлот, има дрешки на някое от по-големите деца.

Според Двореца Кенсингтън  тази снимка в бяла плетено гащеризонче е била направена, когато Луи е едва на три дни от майка му херцогинята на Кеймбридж Катрин.

Три години по-рано обаче със същата дрешка на официална фотография беше облечена и сестрата на принц Луи принцеса Шарлот. На снимката Шарлот е в ръцете на най-големия брат в семейството принц Джордж.

На снимката, на която Шарлот нежно е прегърнала и целува малкото си братче също има дрешка „втора употреба“ – синята жилетка, която носи принцесата.

Виждали сме тази връхна дрешка и преди. Носеше я принц Джордж през 2016 г. за официалната снимка за 90-ия рожден ден на кралица Елизабет II. Самата жилетка е стойност около 50 евро.

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) onApr 20, 2016 at 4:01pm PDT

Решението на Уилям и Кейт да обличат децата си без да се съобразяват с табута като носенето само на нови дрехи и никога едно и също два пъти, среща одобрение в мрежата. Много майки изказват задоволство в интернет от пестеливите и разумни действия на херцогиня Катрин по отношение възпитанието и отглеждането на кралските деца.