35 от блокираните българи в Рим са настани в хотел - bulgaria.utre.bg

35 от блокираните българи в Рим са настани в хотел

07 май 2018, 18:54 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Freeimages/Kursad Keteci

Една част са тръгнали към Флоренция

До момента в Рим е останала група от около 35 български граждани, които са настанени в хотел. Това съобщават от МВнР във връзка с блокираните ни сънародници в италианската столица. От авиокомпанията ,,Райън еър‘‘ са им издали нови билети за 10 и 11 май. Авиокомпанията им гарантира една нощувка. За да им бъдат заплатени следващите нощувки до датите на полетите, според регламента на самата авиокомпания, трябва всеки ден да се заявяват в листата на чакащите на гишето на ,,Райън еър‘‘ на летището. Така има вероятност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на Република България в Рим прави опити да съдейства за намирането на бус на изгодна цена, който компактно да извозва българските граждани до летището всяка сутрин до датите на полетите им.

Някои от българските граждани (група от около 8 души), са тръгнали към гара „Термини” и са информирали, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят алтернативни варианти. Друга малка група се е отправила към летище ,,Фиумичино‘‘, с цел да си закупи билети за други авиокомпании.

Етикети
българирим


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета