35 от блокираните българи в Рим са настани в хотел

Свят

07-05-2018, 18:54

Снимка:

Freeimages/Kursad Keteci

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

180 българи са блокирани на летището в Рим

Една част са тръгнали към Флоренция

До момента в Рим е останала група от около 35 български граждани, които са настанени в хотел. Това съобщават от МВнР във връзка с блокираните ни сънародници в италианската столица. От авиокомпанията ,,Райън еър‘‘ са им издали нови билети за 10 и 11 май. Авиокомпанията им гарантира една нощувка. За да им бъдат заплатени следващите нощувки до датите на полетите, според регламента на самата авиокомпания, трябва всеки ден да се заявяват в листата на чакащите на гишето на ,,Райън еър‘‘ на летището. Така има вероятност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на Република България в Рим прави опити да съдейства за намирането на бус на изгодна цена, който компактно да извозва българските граждани до летището всяка сутрин до датите на полетите им.

Някои от българските граждани (група от около 8 души), са тръгнали към гара „Термини” и са информирали, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят алтернативни варианти. Друга малка група се е отправила към летище ,,Фиумичино‘‘, с цел да си закупи билети за други авиокомпании.