Половин милион българи тръгват на път за майските празници - bulgaria.utre.bg

Половин милион българи тръгват на път за майските празници

05 май 2018, 12:45 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    FreeImages/ Richard Styles

70 000 са избрали да прекарат почивните дни в чужбина

Близо половин милион българи тръгнаха на път за трите почивни дни около Гергьовден. Около 70 000 са избрали да прекарат почивните дни в чужбина. Това сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма.

Най-предпочитаните дестинации остават близките около нас - Гърция, Македония, Сърбия и Румъния, както и държави от Европейския съюз.

Очаква през целия ден трафикът по главен път Е-79 и магистрала "Струма" в посока южната ни съседка да бъде интензивен. Натоварено движението по автомагистрала „Хемус“. На места там са се образували леки тапи. Интензивно е и движението на моторни превозни средства по автомагистрала „Тракия“, съобщиха от МВР. 

От полицията напомнят водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост и да проявяват повече толерантност на пътя.

От полицията съветваме гражданите да използват и алтернативни маршрути и да се насочват не само към основните, но към по-малките гранични пунктове. Ако пътуват непълнолетни с един родител или без родителите си, да бъдат снабдени с нотариално заверено съгласие от отсъстващия родител. Да носят оригинал и копие на този документ, като копието остава на граничния пункт, припомнят униформените. Засилено полицейско присъствие ще има по всички натоварени пътища в страната.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета