Радев: Развитието на Дунавския регион не бива да остава в сянка

Политика

04-05-2018, 19:27

Снимка:

president.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Европейският съюз е поставен пред редица предизвикателства за сигурността, смята президентът

Дунавският регион е изключително важен за икономическия напредък и свързаността на европейските граждани. Неговото развитие не трябва да остава в сянка, защото то е ключово за търговията, транспорта и културния обмен на европейските държави по поречието на Дунав. Това заяви президентът Румен Радев на съвместна пресконференция с държавните глави на Република Австрия Александър Ван дер Белен и на Румъния Клаус Йоханис в Русе.
Тримата президенти днес се срещнаха в крайдунавския град, за да обсъдят как ще постигнат приемственост по ключови приоритети в рамките на ротационните си председателства на Съвета на Европейския съюз, които ще се осъществят последователно до средата на 2019 г.
“Европейският съюз е поставен пред редица предизвикателства за сигурността - военни, технологични, информационни и културни”, заяви президентът.
По думите му на срещите между тримата държавни глави са обсъдени основни теми за бъдещето на Европа, между които сигурността, предоставянето на убежище и контролирането на миграцията, интеграцията на Западните Балкани.