Цветанов за Радев: Говори повече за Русия, на Нова година не спомена европредседателството

Политика

04-05-2018, 13:12

Снимка:

Кадър/Фейсбук

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Радев срещу Цветан Цветанов – рунд… пореден

Председателят на ПГ на ГЕРБ с декларация за първата година на Кабинета „Борисов 3“

Точно 12 месеца след като правителството положи клетва – управляващата партия с отчет на свършеното до момента. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи обобщение на направеното от Кабинета „Борисов 3“.

„За тази една година увеличихме пенсиите на два пъти. Знаем, че не всички пенсии са преизчислени, но това са възможностите към момента. Българските учители получиха увеличение на заплатите си с 18% и ще изпълним обещанието си до края на мандата заплатите да бъдат увеличени два пъти“, обясни Цветанов.

Той подчерта ясно, че с партньорите им във властта имат коалиционна програма и споразумение, което изпълняват.

„Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. Изразител на тази политика е президентът. Той на няколко пъти опита да пренасочи тази политика. В речта си за Нова година нито веднъж не спомена, че на България и предстои европредседателство. Вчера видяхте, че на пресконференцията му с австрийския президент се говори много повече за посещението му в Русия, отколкото за успехите на правителството на Бойко Борисов“, посочи Цветан Цветанов.

„ГЕРБ не променя, а подменя. ГЕРБ въвежда двойните стандарти. ГЕРБ се опитва да легитимира популизма и ксенофобията, да ги прави част от държавната политика. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ“, четейки декларацията от името на парламентарната група на ДПС.

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира, че оценката за председателството пък ще бъде дадена едва след неговото приключване.